Wintersport

Wie betaalt de banaan?

Veel mensen denken dat ze goed verzekerd zijn voor hulp bij ongelukken op wintersport. Maar dat is niet altijd het geval. Hier een aantal misverstanden die wij graag uit de wereld helpen.

Als ik mijn been breek en van de piste gehaald moet worden, dan betaalt mijn Ziektekostenverzekering deze kosten! Dat is niet waar. De kosten voor vervoer van de piste per helikopter of banaan worden niet vergoed door de Ziektekosteverzekering. Ook de kosten van een genoodzaakt langer verblijf niet. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Sluit daarom altijd een Reisverzekering af. Onder de Basisdekking van de Reisverzekering met wintersport zijn deze kosten wel gedekt.

Mijn Ziektekostenverzekering betaalt altijd alle medische kosten in het buitenland! Dat is niet waar. De Zorgverzekering biedt dekking in het buitenland, maar niet altijd voor alles en overal. De Basisverzekering vergoedt medische kosten tot aan het bedrag dat je in Nederland kwijt zou zijn. Alle kosten daarboven komen voor eigen rekening als je niet aanvullend verzekerd bent. In populaire winstersportlanden zoals Oostenrijk en Zwitserland zijn medische kosten vaak hoger dan in Nederland. Zeker als je in een privekliniek wordt opgenomen. Met een Reisverzekering met dekking voor Geneeskundige Kosten ben je goed verzekerd.

Mijn Reisverzekering heeft wintersportdekking. Dus ik ben goed verzekerd tijdens de wintersport. Het is belangrijk om te controleren of je Reisverzekering ook wintersport dekt. Maar als wintersport meeverzekerd is, betekent dit niet dat je automatisch voor alle kosten tijdens de wintersport verzekerd bent. Want als je snowboard gestolen wordt moet je wel Bagage-dekking hebben meeverzekerd. En je krijgt na een ongeluk alleen de medische kosten vergoedt als je Geneeskundige Kosten hebt meeverzekerd.